Onze school behaalt mooie resultaten tijdens Groot Dictee

27 apr

> persbericht

De 12-jarige Beatrice Ilie van de GO! basisschool van het Atheneum te Denderleeuw heeft de tweede plaats behaald tijdens het Groot Dictee van de Scholengroep. Een uitzonderlijke prestatie want de 12-jarige behaalde deze plaats in de categorie 10 tot 14-jarigen. “We zijn ontzettend fier op deze prestatie”, zegt taalleerkracht Laura De Backer. “Extra opmerkelijk is dat Beatrice Franstalig is.”

De volwassenen die achteraan in de zaal zaten, keken verbaasd tijdens de voorlezing door VRT-journalist Bart Verhulst. Het Groot Dictee van de Scholengroep bevatte immers heel wat – voor deze leeftijdscategorie – minder evidente woorden zoals dabben, dansmove, gerenommeerde, You Tubefenomenen, ongein, scala, Millennials, primair, narcisme, … “Sommige woorden begreep ik niet”, zegt Beatrice, “maar ik heb goed nagedacht over wat ik op school over de schrijfwijze van zo’n woorden heb geleerd. Ik ben supertevreden.”

Beatrice spreekt thuis Frans en daarom is het extra opmerkelijk dat ze tweede werd in deze categorie. “Het ziet ernaar uit dat onze aanpak op school zijn vruchten afwerpt”, stelt directeur Peter Van Hove. “We werken in het vijfde en zesde leerjaar met vakleerkrachten en hebben de laatste jaren ervaren dat deze specialisatie de leerlingen ten goede komt.” De school heeft met 8 leerlingen deelgenomen aan het Groot Dictee en ook de andere leerlingen behaalden mooie resultaten.

Wie meer te weten wil komen over de werking van de school kan een afspraak maken met de directeur (directie@bsgodenderleeuw.be)of kan langskomen tijdens de opendeurdag op zaterdag 2 juni 2018 van 14 uur tot 18 uur in de De Nayerstraat 11a te Denderleeuw. Op de foto houdt Beatrice de affiche van het Groot Dictee vast.

  •  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.