UPDATE 1 : Nieuwe richtlijnen m.b.t. het indijken van de verspreiding van het coronavirus

11 mrt

Vanaf gisteren gelden er nieuwe richtlijnen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Situaties waar veel mensen elkaar tegenkomen, dienen te worden vermeden. Contacten tussen zieke en gezonde personen dienen maximaal te worden uitgesloten. Deze maatregel is van toepassing t.e.m. 31 maart 2020.

Wat betekent dit voor onze school? 

– Kinderen die ziek zijn, dienen thuis te blijven. We bellen ouders van zieke kinderen op en vragen hen om hun kind op te halen.
– We beperken contacten tussen kinderen en volwassenen. Enkel de leden van ons schoolteam mogen contact hebben met de kinderen. We zullen er maximaal voor zorgen dat andere volwassenen geen contact hebben met de kinderen. Mogen we vragen om dit te respecteren.
– Activiteiten waarbij andere volwassenen (ouders, externen, …) toegang hebben tot onze school, worden geannuleerd.
– Zwemmen en eendaagse uitstappen in openlucht worden NIET geannuleerd.
– U mag uw kind niet zelf naar de klas brengen wanneer u te laat op school aankomt. U gaat naar het secretariaat en een secretariaatsmedewerker brengt uw kind naar de klas.

Volgende activiteiten zullen worden verplaatst of geannuleerd.

– Het gezond ontbijt van vrijdag 13 maart wordt geannuleerd.
– Het oudercontact van 17 en 19 maart wordt maximaal telefonisch georganiseerd. Meer informatie hierover volgt.
– De schoolraad van 23 maart wordt verplaatst naar een latere datum.
– De ouderraad van 24 maart wordt verplaatst naar een latere datum.
– De Talentenshow van 28 maart wordt verplaatst naar een latere datum.

Wat kan je als ouder doen? 

– Omdat oudere personen tot de risicogroep behoren, is het volgens de richtlijnen van de overheid geen goed idee om hen te laten instaan voor het brengen en afhalen van uw kind naar en van school. Probeer ook op zoek te gaan naar een alternatief wanneer uw kind ziek is.
– Neem de tijd om de preventieve maatregelen door te nemen die de overheid ter beschikking stelt via https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus-voor-ouders. U kan ook telefonisch contact opnemen met de overheid via het nummer 0800 14689 of mailen naar info-coronavirus@health.fgov.be
– Heeft je kind een verzwakt immuunsysteem (bv. ten gevolge van een kankerbehandeling of diabetes), overleg dan met de behandelende arts of thuisblijven aangewezen is.

We hopen u op deze manier voldoende te hebben ingelicht. Voor extra informatie (m.b.t. maatregelen in onze school), kan u mij contacteren via directie@bsgodenderleeuw.be

We danken u om deze maatregelen te respecteren. We zullen niet nalaten om u verdere informatie te bezorgen.

  •  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.