Lentedictee brengt de onderwijskwaliteit in kaart

22 mei

> persbericht

Vorige week hebben de lagereschoolkinderen van GO! basisschool Atheneum te Denderleeuw opnieuw het beste van zichzelf gegeven tijdens het Groot Lentedictee van de school. De wedstrijd is motiverend voor de kinderen maar de school gebruikt de resultaten van het dictee vooral om de kwaliteit van de lessen in kaart te brengen en bij te sturen waar nodig. Maar de resultaten zijn mooi meegenomen. “Het valt op dat de meeste leerlingen zich grondig voorbereiden en vaak hun persoonlijk record verbreken”, zegt directeur Peter Van Hove. 

Het is altijd spannend wanneer de kinderen zich richting grote refter begeven voor het Groot Lentedictee. “Het is ondertussen een traditie in onze school”, zegt taalleerkracht Robin Hoogaert. “De kinderen bereiden zich intensief voor. Bij aanvang kan je een muis horen lopen in de refter. Het is de taalleerkracht die het dictee voorleest. Uiteindelijk zijn er één of meer winnaars per klas die de hoogste score behalen. “Maar eigenlijk is iedereen winnaar”, zegt juf Robin.“De kinderen proberen hun persoonlijk record te verbreken en dat lukt ook heel vaak.”

“Voor de school is dit Lentedictee een kwaliteitsmeter”, zegt Van Hove. “We nemen het elk jaar opnieuw af en zo kunnen we meten welke vorderingen de kinderen maken. Spellingsregels die niet goed scoren, moeten meer aandacht krijgen het volgende schooljaar. We bekijken ook de persoonlijke evolutie van de kinderen.” Dat de school mooie resultaten behaalt voor spelling, bleek onlangs nog toen een leerling van het zesde leerjaar de tweede plaats behaalde tijdens een dicteewedstrijd waaraan scholen uit de ruime omgeving van Aalst deelnamen.

Wie meer te weten wil komen over de werking van de school kan een afspraak maken met de directeur (directie@bsgodenderleeuw.be)of kan langskomen tijdens de opendeurdag op zaterdag 2 juni 2018 van 14 uur tot 18 uur in de De Nayerstraat 11a te Denderleeuw. Op de foto tonen de leerlingen die de hoogste score behaalden hun diploma.

  •  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.