Sinterklaas vergeet de vrijwilligers niet

07 dec

Deze morgen werden alle vrijwilligers van de basisschool van het Atheneum in Denderleeuw getrakteerd op een coronaveilig ontbijt. Nadien kregen ze een zakje met snoepgoed van Sinterklaas. De school had alle vrijwilligers uitgenodigd naar aanleiding van de Dag van de Vrijwilliger. “Via een oproep in het gemeentelijk informatieblad hebben we sinds dit schooljaar 7 extra vrijwilligers.”  

“De vrijwilligers worden ingeschakeld voor verschillende taken”, vertelt directeur Peter Van Hove. “Het zijn twee vliegen in een klap want zo’n vrijwilligerswerking is goed voor de school én de vrijwilligers.” Anja vertelt dat ze drie keer per week naar de school komt. “Het breekt mijn dag en ik ben bezig met belangrijk werk. Ik help toezicht te houden na school en begeleidt de kleuters tijdens het middageten.” Dina vindt het fijn om op deze manier nieuwe mensen te leren kennen.

Jozef kreeg vorige week de hoofdrol in de Sinterklaasfilm van de school. Hij komt net als Martine twee keer per week lezen met de kinderen die wat extra ‘leeskilometers’ kunnen gebruiken. “Wanneer de kinderen minder zin hebben om te lezen, probeer ik hen te motiveren door eens een grapje te vertellen. Vorige week heb ik met enkele kinderen yogaoefeningen gedaan omdat ze nogal druk waren. Wat me vooral opvalt is dat de kinderen steeds liever en beter lezen!”

“Onze school deed begin dit jaar een oproep naar vrijwilligers in het gemeentelijk informatieblad”, besluit Van Hove. “Het was een groot succes en sindsdien zijn er elke dag een of twee vrijwilligers actief in onze school. Tijdens het ontbijt stelde Marina nog voor om extra toezicht te houden aan het zebrapad wanneer de kinderen de school verlaten. Ik heb meteen ja gezegd.” Zo’n enthousiasme heeft ook Sinterklaas opgemerkt en hij verraste de vrijwilligers van de school met een zakje snoepgoed.

  •  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.