Ouderraad maakt overheerlijke soep voor alle kinderen

23 dec

Voor de ouderraad van GO! basisschool was het donderdagavond verzamelen geblazen in de schoolkeuken. ‘Soep voor alle kinderen’ was een idee van de leerlingenraad en daar gingen de ouders graag op in. Afgelopen vrijdag konden alle lagereschoolkinderen genieten van een verse kop ‘tomatensoep met sliertjes’.

De kinderen wilden graag soep voor alle kinderen maar veiligheidshalve werd er – omwille van de grote aantallen – gekozen om enkel voor de kinderen van de lagere school soep te maken. ‘Marina, onze collega van de schoolkeuken, liet me weten dat we best nog een extra kookpot zouden hebben en daarom ben ik woensdagavond nog naar de groothandel gereden’, vertelt directeur Peter Van Hove.

‘Het was heel prettig om dit samen met de ouders te doen’, zegt de mama van Nand. ‘We zijn als ouders – mét haarnetje en mondmasker – weer wat dichter naar elkaar toegegroeid. Voor de ouderraad was dit de perfecte teambuildingsactiviteit.’ De dag nadien waren er heel wat enthousiaste soepdrinkers. ‘Ik eet elke dag soep op school maar dit was de beste soep ooit’, vertelt Jenna, wiens mama de avond ervoor ook aan de kookpotten stond. De ouderraad hoopt dat door dit initiatief in de toekomst meer kinderen soep zullen drinken op school. De kinderen waren het erover eens vorige vrijdag: ‘Soeperbedankt lieve mama’s en papa’s voor de overheerlijke soep!’.

Voor meer informatie over de school kan je terecht op de website www.bsgodenderleeuw.be

 

  •  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.