Bedenk jij de nieuwe naam voor onze school?

28 nov

Het idee om de naam van onze school – GO! basisschool Atheneum Denderleeuw – te veranderen is iets waar we al een tijdje over nadenken. We hebben het gevoel dat de tijd gekomen is om hier samen met jou (ouder, sympathisant, leerling…) over te brainstormen. Hieronder sommen we kort een aantal criteria voor de nieuwe naam even op:

  • Eén woord. We willen een korte naam; een naam die klaar, helder en duidelijk verstaanbaar is voor iedereen. Laat je verbeelding werken, beperk je niet tot het voor de hand liggende.
  • Uniek. Onze nieuwe naam mag eruit springen, ons onderscheiden van andere scholen.
  • Groen. We hebben grote plannen om ons schooldomein te vergroenen en meer in te zetten op outdoor education.
  • Warm. Onze school is een veilige en warme plek voor alle leerlingen, leerkrachten, personeel en bezoekers.
  • De buurt. De basisschool is intussen al meer dan 70 jaar gevestigd in Denderleeuw en daar zijn we trots op. Een eventuele link met Denderleeuw (of Leeuwbrug) in de naam, kan zeker een meerwaarde zijn.

Denk er gerust even over na. We beseffen heel goed dat dit geen makkelijke opdracht is.
Wanneer het moment daar is – het moment waarop je denkt: ‘Dit is de naam die ze zoeken!’ – kom dan snel terug naar hier en zend je voorstel binnen. Zet je voorstel nog wat kracht bij door in een kort tekstje mee te geven hoe je op de naam gekomen bent.

We verzamelen alle voorstellen en leggen deze voor aan onze werkgroep. Uit alle namen die binnen gestuurd worden voor 31/12/2023 om 23.59 uur, worden de vijf beste gekozen. En dan kan je stemmen.

Wie weet zit jouw voorstel er wel bij en wordt jouw idee de nieuwe naam van onze school!

  •  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.