Jubileumjaar 75 jaar GO! Denderleeuw van start

01 sep

Foto: Abderrahmane, Uriël en Ilias (de leerlingen op de voorgrond) en van links naar rechts: Tina Van der Stock, Peter Van Hove, Rita De Bolle en Steven Ghys.

PERSBERICHT – 1/9/2022

De GO! scholen in Denderleeuw vieren dit schooljaar hun 75ste verjaardag. Om dat feestelijk in te zetten werd telkens de 75ste leerling, die op de verschillende campussen arriveerde, feestelijk onthaald. Nadien gingen deze leerlingen samen met de directies van de scholen symbolisch een bezoek brengen aan een inwoner van de gemeente die dit jaar 75 jaar wordt. De jarige Rita De Bolle kreeg een ruiker bloemen van Steven Ghys, kersvers directeur van GO! basisschool De Wereldboom aan de Steenveldlaan. Gedurende dit nieuwe schooljaar staan heel wat activiteiten gepland. 

Voor de gelegenheid zakte de delegatie af naar de Eikenlaan in Denderleeuw. Daar woont Rita De Bolle die dit jaar eveneens 75 wordt. “Ik wist dit niet op voorhand. Wat een plezante verrassing van mijn vroegere school!” De Bolle heeft een bijzondere band met het GO! in Denderleeuw. Ze liep zelf jarenlang school in de De Nayerstraat en haar kinderen en kleinkinderen gingen naar school in de Steenveldlaan. “Ik heb mooie herinneringen aan mijn tijd in het Atheneum”, vertelt De Bolle. “Ik ben altijd graag naar school geweest en ik was jarenlang actief in de vriendenkring van de school. Tot een aantal jaar geleden verzorgde ik de dieren in de Steenveldlaan.”

“Er staan heel wat activiteiten gepland dit schooljaar. Ons feestjaar zal niet onopgemerkt voorbij gaan”, zegt directeur Tina Van der Stock. “Volgende week vrijdag openen we onze nieuwe gebouwen voor de derde graad.” GO! basisschool Atheneum Denderleeuw organiseert in het voorjaar een verjaarsdagsshow en GO! basisschool De Wereldboom organiseert een verjaardagswandeling met start en aankomst in de school. Op zaterdag 22 april 2023 plant GO! Denderleeuw een academische zitting op de campus van het Atheneum op de Kouterbaan. “Hopelijk hebben we dit schooljaar niet te veel last van corona”, besluit directeur Peter Van Hove. “De afgelopen jaren hebben we als gevolg van corona niet veel ouders en externen kunnen ontvangen, maar dat hopen we tijdens ons jubileumjaar ruimschoots goed te maken.”

Wie meer wil te weten komen over de activiteiten van de scholen kan terecht op hun websites. www.bsdewereldboom.be, www.kadenderleeuw.be en www.bsgodenderleeuw.be.

 

 

  •  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.