Januari 2022 in leergroep 3

08 feb

Wij wensen jullie uit naam van het hele schoolteam en de kinderen een gezond, hartverwarmend en mooi 2022 toe! Deze maand stonden er heel leuke dingen op de planning!

Meetcircuit

In de klas legden wij een echt meetcircuit af. Met behulp van meetlatten, blokjes, paperclips, handen en voeten … onderzochten wij hoe groot iets was. Kijk maar mee!

     

 

Maal en delen

De kinderen van het tweede leerjaar maakten kennis met maal en delen. Zij maakten verschillende groepjes van blokken, bekers, wasco’s … Niet gemakkelijk in het begin, maar wedden dat zij echte rekenkanjers worden?

 

 

 

 

 

 

 

 

Lekke band?

Ai! Heeft jouw fiets een lekke band? Geen probleem! Wij kunnen de fietsband repareren! Geef ons een bak met water, lijm, een plakker … en de band is gemaakt!

 

 

 

 

 

 

 

 

De val van Icarus

Naast bandenherstellers, werden wij ook echte kunstenaars. Wij maakten kennis met de kunstenaar ‘Matisse’ om nadien zelf een kunstwerk te maken: ‘De val van Icarus’.

 

 

 

 

 

 

 

 

Toneel ‘Brok’

LG3 ging naar het toneel ‘Brok’ in Aalst. Er stonden stoelen op het podium voor ons. Het was de eerste keer dat wij van zo dicht naar een toneel keken. Het toneel ging over twee meisjes die speciale en grappige eetgewoontes hadden. Op het einde maakten zij een sneeuwlandschap dat we van dicht mochten bekijken. De ideale afsluiter!

  •  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.