Leergroep 4 ging op avonturenklas

08 nov

Maandagochtend 18 oktober rond 9 uur stapten wij op de bus richting Poperinge. Na 2 uurtjes op de bus waren we aangekomen in ons huisje. We kregen per groep onze kamer toegewezen en we konden onze valiezen uitladen. Op onze kamer maakten we ons bed op en legden we onze kleren in de kleerkast. Badkamerspullen kregen een plekje in de badkamer. Nadat we even mochten uitrusten op ons bed, namen wij ons lunchpakket en aten wij ons lunchpakket op in de refter van ons huisje. In de namiddag deden we al de eerste 2 activiteiten. Voor het 3e leerjaar was dit lasershooten en de survival run. Voor het 4e leerjaar was dit een teambuilding en een eerste keer boogschieten.

Na onze activiteiten gingen we met een busje terug naar ons huisje en waren we zo vuil dat iedereen zich eerst een goede douche nam. We deden direct onze pyjama of gemakkelijke kleren aan. Daarna hadden we reuzehonger en aten we rijst met kip in zoetzure saus en ananas. Voor het slapengaan speelde het 3e leerjaar nog gezelschapsspelletjes en het 4e leerjaar keek naar een film.

Dinsdag 19 oktober werden we rond 8u wakker gemaakt en moesten we ons direct aankleden. Tegen 8u30 was er ontbijt. We konden kiezen uit wit of bruin brood met kaas, hesp, salami of hespenworst. Er was ook confituur of choco om van te smullen. Gelukkig konden we ook fruitsap, chocomelk of water drinken bij ons ontbijt. Na het ontbijt reden we met een busje naar het ‘outsider adventure park’. Het 3e leerjaar deed daar miniquad en muurklimmen + death ride. Het 4e leerjaar deed een bosspel.

Tijdens de middag werden we terug naar ons huisje gebracht en aten we patatjes met schnitzel, een perzik en vleessaus. Na ons middageten deden we opnieuw 2 activiteiten, nl. de teambuilding en boogschieten voor het 3e leerjaar en lasershooten en de survival run voor het 4e leerjaar. Na een zeer actieve en vermoeiende dag, gingen we terug naar ons huisje en namen we terug een goede, warme douche want we waren opnieuw zeer vuil van al die avontuurlijke dingen. Tijdens het avondeten aten we een broodje dat we zelf konden samenstellen met kaas, hesp, salami of hespenworst + sla, tomaat, komkommer, wortel of ei en er was ook nog keuze voor mayonaise of ketchup op ons broodje. We kregen hier ook nog meloen of druifjes bij. Voor het slapengaan keek deze keer het 3e leerjaar naar een film en speelde het 4e leerjaar met gezelschapsspelletjes.

Woensdag 20 oktober werden we vroeger wakker gemaakt, rond 7u30, omdat onze koffers voor het ontbijt al klaar moesten gemaakt worden. Rond 8u30 kregen we ontbijt. Hetzelfde ontbijt, zoals gisteren, kregen we voorgeschoteld. We deden opnieuw 2 activiteiten. Het 3e leerjaar deed nog aan hoogteparcours. Het 4e leerjaar deed toen miniquad en muurklimmen + death ride. Tijdens de middag gingen we terug naar ons huisje en toen stond er een gigantisch frietkraam in de tuin van ons huisje. We hebben frietjes à volonté gegeten en hierbij konden we kiezen tussen mayonaise of ketchup en een frikandel of kipnuggets. Wij hebben allemaal enorm gesmuld en we vonden de frietjes super lekker. Nadat we ons buikje hadden rond gegeten met frietjes hebben we nog een activiteit gedaan. Het 3e leerjaar deed nog een bosspel en het 4e leerjaar deed nog aan hoogteparcours.

Rond 16u was onze bus aan ons huisje. De juffen laadden de valiezen in en wij mochten al op de bus zitten. Na 2 slaperige uurtjes op de bus, kwamen we tegen 18u terug aan op school en we waren zeer blij om onze mama’s en papa’s terug te zien. We gaven ze een super dikke knuffel.

  •  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.