Mijn kind inschrijven voor schooljaar 2019 – 2020

U heeft waarschijnlijk gehoord dat er zou gewerkt worden met online aanmelden voor alle basisscholen in Denderleeuw, naar aanleiding van een nieuw Vlaams inschrijvingsakkoord.

Omwille van een onverwachte wijziging in de wetgeving en uit praktische overwegingen, zal dat nog niet voor dit schooljaar zijn.

Zowel de 6 basisscholen als het gemeentebestuur zijn echter principieel akkoord om vanaf de inschrijvingen voor schooljaar 2020-2021 een online aanmeldingssysteem in te voeren.

De 6 basisscholen van Denderleeuw hebben gezamenlijke inschrijfperiodes bepaald. Is uw kind geboren in 2017 (je kind start met school) of wilt u uw kind voor een ander leerjaar inschrijven, dan houdt u best rekening met onderstaande periodes.

  • Van vrijdag 22 maart ’19 t.e.m. vrijdag 05 april ’19 : Als uw kind al een broertje of zusje heeft op school of u bent er personeelslid, dan kan u uw kind inschrijven in deze periode.
  • Vanaf donderdag 25 april ‘19: Heeft u nog geen kind(eren) op een bepaalde school? Dan kan u uw kind inschrijven vanaf donderdag 25 april om 8u. De inschrijvingen gebeuren in chronologische volgorde.

Veel gestelde vragen:

Mijn kind is wel geboren in 2017, maar start pas met school in september 2020. Moet ik dan ook al inschrijven?

Ja, bovenstaande periodes gelden voor ALLE kinderen geboren in 2017.

Is er voldoende plaats op de scholen in Denderleeuw?

Het is mogelijk dat in bepaalde klassen het maximaal aantal leerlingen is bereikt. Dan moet de school leerlingen weigeren. Dit is afhankelijk van school tot school. Meer informatie over het aantal vrije plaatsen op de scholen vindt u op de websites van de scholen. De linken staan ook gebundeld op www.denderleeuw.be/onderwijs. U kan hiervoor ook altijd telefonisch contact opnemen met de scholen.

Hoe schrijf ik mijn kind in?

U gaat naar de school van keuze in de juiste periode. Tijdens het inschrijvingsmoment op school krijgt u alle nodige informatie. Vergeet de SIS- of ISI-kaart of de identiteitskaart  van uw kind niet mee te nemen.

Hoe kies ik een school voor mijn kind?

In Denderleeuw zijn er 6 basisscholen en in totaal 8 vestigingen (2 scholen hebben 2  locaties). Meestal kiezen mensen voor een school in de buurt en in Denderleeuw is dat zeker mogelijk. Houdt u ook graag rekening met andere zaken, dan kan u altijd de website van de scholen eens goed bekijken of verschillende scholen bezoeken.

Hoe zit het met opvang vóór en na schooltijd?

De gemeente (Kinderopvang De Puzzel) organiseert de opvang vóór en na schooltijd en heeft hiervoor verschillende opvanglocaties. In elke school in Denderleeuw zijn er mogelijkheden voor opvang vóór en na schooltijd. Meer uitleg hierover krijgt u in de school zelf of in het Huis van het Kind in Denderleeuw (Spoorweglaan 1A). U leest ook alle info hierover op www.denderleeuw.be/kinderopvang.

We stellen het voor u nog even voor in een eenvoudig schema:

  •  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.