Nieuwe vakleerkracht wiskunde vanaf 1 september

18 aug

Foto: Juf Anneleen (links) en juf Ioné (rechts).

PERSBERICHT – 18/8/2022

Vanaf 1 september 2022 neemt Anneleen Bradt (33) de taak van vakleerkracht wiskunde in GO! basisschool Atheneum Denderleeuw over van Ioné Marmitte (35). Juf Ioné is 14 jaar actief in de school en werd gekozen om mee te schrijven aan de Vlaamse toetsen. Juf Anneleen was de afgelopen 12 jaar wiskundeleerkracht in de eerste graad van het GO! Lyceum te Aalst en maakt de overstap naar het lager onderwijs. “Vakleerkracht wiskunde worden in een basisschool. Die kans krijg je niet elke dag!”, zegt Bradt.

De Vlaamse toetsen worden vanaf 2024 in het basisonderwijs afgenomen bij alle Vlaamse leerlingen van het vierde en zesde leerjaar. “Ik ben fier dat één van onze leerkrachten werd uitgekozen om mee te schrijven aan deze centrale toetsen”, zegt directeur Peter Van Hove. “We verliezen een kanjer van een leerkracht, maar tegelijk is dit een bewijs dat we op school heel goed werk leveren.” De zesdeklassers van de school behaalden eind juni nog mooie resultaten voor de OVSG-toetsen. “De lat ligt hoog voor juf Anneleen”, grapt juf Ioné.

Met het vertrek van juf Ioné moest de school op zoek naar een nieuwe vakleerkracht wiskunde voor de vier klassen van het vijfde en zesde leerjaar. “Gezien de huidige krapte op de arbeidsmarkt, was dat geen evidentie”, vertelt Van Hove. “Omdat we in de derde graad werken met vakleerkrachten zoals in het secundair onderwijs, gingen we naderhand ook op zoek naar leerkrachten met een diploma leraar secundair onderwijs.” Anneleen Bradt was direct enthousiast toen ze de vacature zag verschijnen. “Ik heb altijd al veel interesse gehad in de overstap die kinderen moeten maken van het lager naar het secundair onderwijs. Na een gesprek met de directeur was ik ervan overtuigd dat mijn onderwijsvisie heel nauw aansluit bij de visie van mijn nieuwe school. En de eerste contacten met mijn nieuwe collega’s stellen me meer dan gerust.”

De ouders en kinderen van de school kunnen kennismaken met juf Anneleen tijdens het opendeurmoment van dinsdag 30 augustus tussen 17 uur en 19 uur. Meer informatie over de aanpak en de visie van de school vind je op hun website www.bsgodenderleeuw.be.

  •  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.