Laatste dag van de zomerschool: “Onze kinderen zijn gelukzakken!”

PERSBERICHT – 29/8/2022

De zomerschool van GO! basisschool Atheneum in Denderleeuw is afgerond. De begeleiders werden de laatste dag nog getrakteerd op een broodje en kregen nog een mooi aandenken. Voor de kinderen verliep de laatste zomerschooldag wat ontspannender dan de andere dagen, maar dankzij de zomerschool hebben ze vooral heel grote sprongen gemaakt zodat ze op 1 september stevig van start kunnen gaan.

Tijdens de laatste dag heeft de school springkastelen gehuurd en kregen de kinderen een ijsje. “Ze hebben het meer dan verdiend. Ondanks de warme vakantiedagen, waren ze twee weken heel erg gemotiveerd”, zegt juf Ellen. “We werden hier zelf ook heel goed verzorgd”, vindt juf Charlotte. “De leerkrachten van de school waren hier heel vriendelijk. We voelden ons echt opgenomen in het schoolteam.” Vandaag trakteerde de school nog op een broodje en vorige week waren er pizza’s. “We kregen een t-shirt en een leuke draagtas van de zomerschool en we worden ook goed betaald voor ons werk.”

“Het was een fantastische ervaring voor mij.”, zegt juf Katrien. “Ik ben mijn opleiding leraar lager onderwijs aan het afronden en had de oproep gezien om te begeleiden tijdens de zomerschool. Wat me enorm opviel is dat de kinderen heel dankbaar zijn voor wat we voor hen doen. Je voelt dat je het verschil maakt en beleeft met de kinderen heel wat succesmomentjes. Ik heb hier mijn hart verloren en ben dan ook heel blij dat ik vanaf 1 september als leerkracht op deze school kan starten.”

Het vraagt een extra inspanning van de leerkrachten, maar dat hebben ze er graag voor over. “Onze kinderen zijn gelukzakken”, vindt juf Evelien van het derde leerjaar. “Dankzij de zomerschool hebben ze grote sprongen gemaakt en zullen ze een mooie start maken in september. We hadden dit jaar veel hulp van studenten en op die manier was het heel aangenaam werken. Met drie in de klas, dat maakt een groot verschil. Kon dat maar elke dag.” Juf Femke verwijst daarmee naar de inzet van onderwijsassistenten waarnaar de school ook op zoek is.

Aan het eind van de zomerschool hebben de begeleiders een stand van zaken opgemaakt van alle kinderen die hebben deelgenomen. “Zo weet de klasleerkracht vanaf 1 september welke leerdoelen de kinderen tijdens de zomerschool hebben bereikt en welke niet”, legt zorgcoördinator Janne De Nys uit. “Op die manier winnen onze leerkrachten heel wat tijd tijdens de eerste weken van september.”

Minister Weyts liet vorige week in de pers nog weten dat de zomerscholen ‘een blijver’ zijn. Daar zijn ze in Denderleeuw blij mee. Volgend schooljaar organiseert de school voor de vierde keer een zomerschool. Voor meer informatie over de aanpak van de school kan je terecht op hun website www.bsgodenderleeuw.be.

  •  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.