PERSBERICHT: Ouders vragen aan ouders om het veilig te houden

21 apr

De ouderraad van GO! basisschool Atheneum heeft een affiche ontworpen om ouders te vragen om het veilig te houden wanneer ze hun kinderen naar school brengen en ophalen. Om hun vraag extra in de schijnwerper te zetten kocht de school ‘groene mannetjes’ en twee grote infoborden. Alle kinderen kregen de kleine versie van de affiche mee naar huis.

Tijdens de ouderraad waren alle ouders het erover eens dat de schoolomgeving een pak veiliger moet. “Sommige auto’s rijden veel te snel”, vindt Nancy Molin, co-voorzitter van de ouderraad . “In plaats van te stoppen wanneer ik wil oversteken, rijden sommige wagens nog snel door.” De directeur heeft de kleine versie van de affiche deze week ook uitgedeeld aan de schoolpoort. “We vragen aan alle ouders om traag te rijden en alle verkeersregels te respecteren”, verduidelijkt co-voorzitter Bonnie Van de Steen. “We willen graag veilig naar school komen.”

De school kocht ook de bekende groene mannetjes aan om er bij automobilisten de aandacht op te vestigen dat ze extra voorzichtig moeten zijn. Ze worden elke dag bij aanvang en op het einde van de schooldag op strategische plaatsen neergezet. “We hopen dat onze actie ertoe bijdraagt dat de verkeersregels in onze schoolomgeving nauwgezet worden opgevolgd”, licht directeur Peter Van Hove toe.

FOTO (vlnr): Nevin (mama van Aylin), Marijke (mama van Nand, Filemon en Liv), Jenna, Nancy (mama van Jenna – vooritter ouderraad), Bonnie (mama van Yarno – voorzitter ouderraad), Xander, Lily, Esra, Mona, Meester Arne en Pierre

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.