Social media

We stellen vast dat kinderen af en toe worden gepest op social media (cyberpesten). Indien dat het geval zou zijn, vragen we u om te luisteren naar uw kind, het te steunen en de school hierover te informeren. In overleg met de betrokken ouders kunnen we dan de gepaste acties ondernemen. 

Het is belangrijk om je kind te vertellen dat het goed moet nadenken over alles wat het doet en plaatst op social media. Bovendien zijn bepaalde acties ook strafbaar. Laat computers en social media apparaten best alleen gebruiken in gemeenschappelijke ruimtes. Spreek af hoelang en of uw kind op een weekdag of in het weekend (en in vakantieperiodes) online mag. Zo heb je meer zicht op de online activiteiten van je kind.

Op school praten we ook regelmatig met de kinderen over cyberpesten. Binnenkort verschijnen hier tips om cyberpesten aan te pakken en tegen te gaan.

Onze school heeft ook een eigen groepspagina op Facebook. Iedereen mag ons volgen, mag onze berichten delen en erop reageren. Houd er wel rekening mee dat beledigende uitspraken door ons zullen worden verwijderd. 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.