Scholengroep KORHA bezoekt GO! basisschool Atheneum Denderleeuw

14 okt

PERSBERICHT – 14/10/2021 

Om en bij de 20 directies en beleidsmedewerkers van scholengroep KORHA (Halle) waren vandaag te gast in GO! basisschool Atheneum Denderleeuw. Ze kwamen kijken naar de innovatieve werking van de school in Denderleeuw. “Ons bezoek maakt duidelijk dat innoverend onderwijs ook succesvol kan zijn zonder dat je een gloednieuw gebouw optrekt”, zegt organisator van deze inspiratiedag Dirk De Boe van Edunext.    

We krijgen regelmatig bezoek van schoolteams, maar door corona was het nu even geleden”, zegt directeur Peter Van Hove. “Onze leerkrachten kunnen tijdens dergelijke bezoeken schitteren na het harde werk van de afgelopen jaren. Typisch aan onze aanpak is dat we kinderen heel gericht op hun niveau uitdagen en dat onze leerkrachten hiervoor heel intensief samenwerken. Dat zorgt voor de beste leerresultaten. Ik weet dat ik op dat vlak veel verwacht van mijn schoolteam maar tegelijk merk ik dat onze leerkrachten floreren; ze voelen zich goed en leveren fantastisch werk. Een bezoek als dit doet hen veel deugd.”

De deelnemers waren na afloop heel enthousiast. Enkele leerkrachten waren er komen bijzitten om nog wat specifieke vragen te beantwoorden, maar ze werden vooral overspoeld met positieve reacties. “Ik vind het geweldig dat jullie zo innoverend werken. Het is duidelijk dat er geen gloednieuwe gebouwen nodig zijn om de stap te zetten naar onderwijs van de 21ste eeuw.” Een directie stelde dat “passie en engagement zelfs de grootste uitdagingen in het onderwijs kunnen overwinnen.” Daarmee refereerde ze naar de diverse leerlingenpopulatie en het lerarentekort. “Door dit bezoek werden we uitgedaagd en geïnspireerd om binnen onze schoolteams na te denken over het best mogelijke onderwijs voor onze kinderen”, zegt KORHA-coördinator Leen Denayer.

De leerlingen waren opvallend hard aan het werk, in groep en individueel, en daarmee hebben zij ook een mooie indruk gemaakt bij de bezoekers. “Bijzonder aan dit bezoek is dat we van de mensen van KORHA ook bruikbare tips kregen om onze werking nog beter te maken. Deze dag bewijst dat we elkaar netoverschrijdend kunnen inspireren”, besluit directeur Van Hove.

Voor meer informatie over de school kan je terecht op de website www.bsgodenderleeuw.be

  •  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.