Siebe krijgt een prijs voor een zelfgeschreven gedicht

07 okt

Vorig schooljaar schreven we in de les Nederlands een gedicht. Ik, Siebe Leloup, schreef een gedicht over de zomer. Juf Jenthe stuurde onze gedichten naar de internationale Anton van Wilderode poëziewedstrijd.

Dit was mijn gedicht:

Zomer

Uren in de auto zitten
niet slapen
liedjes zingen
tot in Frankrijk.
Zwemmen in het zwembad
dan 
lekker niets doen
in de warme zon.
Een museum bezoeken
lekker fris,
na het bezoek
genieten
van een raketijsje.
Ik neem schelpen en stenen
mee
als souvenir.
In de Ardennen
vissen vangen
in de rivier,
kajakken
en vastzitten
aan de kant
tussen de doorns.
Lachen
en genieten.
Ik wou dat het alweer zomer was.

Enkele weken geleden kreeg ik een brief waarin stond dat ik een prijs gewonnen had.
Ik was bij de laatste 40 in mijn categorie. Normaal was er een prijsuitreiking in een zaal maar door corona mocht dit nog niet. Ik mocht wel mijn prijs gaan ophalen in Stekene bij de jeugdauteur Rob Baetens.

Ik kreeg drie boeken en een pen. Ik was wel een beetje fier want er hadden heel veel kinderen meegedaan. Zelfs kinderen uit Zuid-Afrika.

Er zaten ook veel bekende mensen in de jury.

Hopelijk kunnen we volgend jaar opnieuw prijzen winnen met onze school.

  •  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.