Veilig op de Fiets naar School met onze Lichtjesactie!

19 dec

De ouderraad van GO! Basisschool Atheneum Denderleeuw heeft vandaag succesvol hun eerste ‘lichtjesactie’ georganiseerd om ervoor te zorgen dat kinderen veilig op de fiets naar school kunnen.

Bij de ochtendcontrole keek de ouderraad de fietsen grondig na. Ze controleerden elke fiets onder andere op werkende lichtjes en werkende remmen.
Kinderen wiens fiets niet in orde was, kregen lichtjes zodat zij toch veiliger in het donker kunnen fietsen. De plichtsbewuste fietsers, wiens fiets volledig in orde was, ontvingen naast lichtjes, nog een extraatje als beloning.

Voorzitter van de schoolraad, Hans Bom, benadrukt het belang van de actie: “We willen dat onze kinderen veilig naar school kunnen fietsen, vooral in het donker. De lichtjes maken hierin een groot verschil.”

David De Schutter en Rudy Sterck van de ouderraad voegen toe: “De lichtjesactie gaat niet alleen over het uitdelen van lichtjes. We willen ouders en kinderen betrekken bij het verbeteren van de verkeersveiligheid rondom de school.”

Komend schooljaar herhalen we deze lichtjesactie, waarbij we nog meer de ouders van de leerlingen zullen betrekken. We hopen zo verder te kunnen bouwen aan een veiligere schoolomgeving.

  •  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.