Eerste talentenshow van GO! basisschool Denderleeuw groot succes

10 feb

De talentenshow van GO! basisschool Atheneum te Denderleeuw was een schot in de roos. Het was de eerste keer dat de school afstapte van een traditioneel schoolfeest met enkel dansjes. “Onze kinderen hebben een waaier aan talenten getoond”, zegt een fiere directeur Peter Van Hove. De school wil niet alleen tijdens de lessen alle kinderen laten schitteren.  

De grote sportzaal van de school was het decor voor 3 voorstellingen van om en bij de 300 bezoekers per voorstelling. De school koos ervoor om per leergroep een voorstelling te organiseren. Voor en na elke voorstelling konden de bezoekers in de refter terecht voor een hapje en een drankje. “We kregen ongeveer 900 ouders, grootouders en sympathisanten over de vloer”, vertelt Van Hove. “Veel mensen waren verrast door de diversiteit aan talent in onze school!”

Er was heel wat danstalent te zien, maar daarnaast kon het publiek ook genieten van moppentappers, hockey- en voetbaltalent, goochelaars, muzikanten, zangers, … “Er waren kinderen die twee maanden geleden nog geen viool van dichtbij hadden gezien en nu stonden ze als virtuozen op het grote podium van de school”, zegt juf Bianca van leergroep 3. De school kreeg al mails van ouders om te bekijken of er na schooltijd muziek- en dramalessen kunnen worden gegeven.

En die vraag zal niet onbeantwoord blijven. De school pakt volgend schooljaar uit met nog meer activiteiten na schooltijd. “Momenteel kan je in onze school naar de opvang, naar de taalles, naar sportactiviteiten, naar de blokfluitklas en naar de leerklas”, zegt Van Hove. “Volgend jaar willen we dat fors uitbreiden met creatieve activiteiten. We zoeken naar mogelijkheden om werk te maken van een brede school waar kinderen ook hun naschoolse activiteiten kwalitatief kunnen beleven.”

De basisschool van het Atheneum heeft ondertussen al heel veel ervaring met het uitdagen van kinderen op hun niveau. “Door dat te doen, merken we dat kinderen grote stappen vooruitzetten. Kinderen die het om een of andere reden moeilijk hebben, krijgen bij ons de beste begeleiding. Ook ouders van hoogbegaafde kinderen kiezen heel bewust voor onze school vanwege onze sterke differentiatie”, besluit Van Hove. “Alle kinderen laten schitteren is ons vak, is niet voor niks de baseline van onze school.”

  •  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.