Ons dossier voor de subsidie voor Natuur in je School is ingediend

26 sep

We spelen al enkele jaren om onze speelplaats eens grondig onder handen te nemen. We vroegen aan ouders, leerlingen, leerkrachten van zowel de kleuterschool en de lagere school, als de middenschool wat zij graag anders willen zien op onze speelplaats. We gingen ook langs in het kinderdagverblijf ‘De Kadeekes’ en de buitenschoolse kinderopvang die georganiseerd wordt door de gemeente Denderleeuw.

Begin mei 2023 zagen we dat de provincie Oost-Vlaanderen een subsidie, Natuur in je School, openstelde voor het ontharden van speelplaatsen op scholen. Wij waren onmiddellijk enthousiast en gingen aan de slag om een stevig dossier samen te stellen om met een subsidie van €200.000 al te starten met het ontharden van een groot deel van onze speelplaats. Het werd al snel duidelijk dat dit geen werk was voor één of twee mensen. We stelden een werkgroep op waarin alle lagen van onze school vertegenwoordigd zijn. Via via kwamen we terecht bij Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen, een organisatie die zich bezig houdt met het aanleggen van groenzones voor gemeenten, scholen, etc… Aanvankelijk vertelden ze ons dat ze geen ruimte meer hadden om te helpen met ons dossier, zeker gezien de korte deadline die al op 18 september van dit schooljaar lag. Maar, kort nadat we onze plannen aan hen verteld hadden, ontvingen we een mailtje waarin te lezen stond dat ze ons project te leuk vonden om te laten passeren.

Intussen zijn we enkele maanden en vele vergaderingen met verschillende partners (met o.a. onze algemeen directeur, de dienst infrastructuur van de scholengroep, de werkgroep, directies, de gemeente Denderleeuw, de brandweer…) verder; kregen we heel veel hulp in het schrijven van ons subsidiedossier van Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen én stuurden we ons dossier op vrijdag 15 september 2023 binnen. Voor 1 oktober krijgen we te horen of ons dossier volledig is en in de loop van december weten we of de provincie de subsidie die we aangevraagd hebben, aan ons zal toekennen. Op dit moment kunnen we dus niet veel meer doen dan te hopen dat ons dossier sterk genoeg om op 1 januari 2024 te starten met het maken van de plannen voor onze speelplaats.

We houden jullie op de hoogte!

We delen graag het conceptplan dat we met de werkgroep opstelden voor onze speelplaats. Let wel: dit geeft een algemene indruk en is verre van definitief. Van zodra we weten of we de subsidie hebben, zitten we met alle partners samen om samen een plan te maken voor de speelplaats waar iedereen zich in kan vinden.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.